Zamierzamy kupić kompostownik i mam pytanie odnośnie ustawienia go.
Mamy nie duży ogródek, zaledwie jakieś 120m2 (nie znam dokładnie wymiarów).
Mieszkanie mamy skrajne od strony pn., które nie jest prostokątną bryłą, ale ma 3 "schody" (patrząc z lotu ptaka jeden od strony pn.-zach. pozostałe dwa od strony pn-wsch.) i zamierzamy postawić kompostownik właśnie w jednym z tych wgłębień-schodów od strony pn.-wsch., obok beczki na deszczówkę podłączoną do rynny, która znajduje się na skraju tego "schodka" przy ścianie pn.
Jest to strona pn-wsch i wietrzna, ale nie wiem czy na tyle, aby kompostownik mógł stać właśnie w tym miejscu, gdzie z jednej strony będzie przylegał do ściany, natomiast z drugiej będzie niejako przysłonięty przez beczkę, która musi niestety stać w tym miejscu ze względu na podłączenie do rynny.
Dodam, ze od strony pn jest las i w zasadzie większa część ogrodu jest jakby w tunelu, który nie jest w żaden sposób osłonięty od wiatru, ponieważ ani po stronie wsch. ani zach. nie stoi żaden budynek i jest to (że tak nazwę) otwarty "tunel".
Trochę trudno to opisać, łatwiej by było dodać jpg.'a, ale mam nadzieję, że jest to czytelne.

Pozdrawiam